MenuShortSpaceMenuShortCompanyNameMenuShortArxeiopayNofeeContactEng

Slide-car-Greek
Slider-Bicycle-Greek
3
Slider-Hand-

38χρόνη ζητά 96.000 € αποζημίωση από το Δήμο Αγρινίου

pezodromioΣτις κακοτεχνίες αλλά και στην ολισθηρότητα των πεζοδρομίων στην οδό Παπαστράτου στο Αγρίνιο, στην κεντρικότερη οδό της πόλης, οφείλονται σύμφωνα με πληροφορίες του Agrinionet, οι σοβαροί τραυματισμοί πολιτών που έχουν ήδη καταφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας μεγάλες αποζημιώσεις από το δήμο....
Το Agrinionet, σε ρεπορτάζ του Επικίνδυνα τα πεζοδρόμια στην κεντρικότερη οδό του Αγρινίου έκανε εκτενή αναφορά στο γεγονός ότι "Δεν είναι λίγοι οι πολίτες και ιδιαίτερα γυναίκες αλλά και μικρά παιδιά που περπατούν στα φθαρμένα πια πεζοδρόμια και πέφτουν. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν στο Agrinionet ότι έχουν χτυπήσει ουκ ολίγες φορές, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι έχουν χτυπήσει στα γόνατα τους με αποτέλεσμα να έχουν αντιμετωπίσει σοβαρότερα προβλήματα".
Σε νεότερο ρεπορτάζ το Agrinionet αποκαλύπτει πως πολίτης που έπεσε στον πεζόδρομο της Παπαστράτου χτύπησε πολύ σοβαρά και σήμερα ζητά αποζημίωση από το Δήμου Αγρινίου ύψους 96.230 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, 38χρονη προχώρησε σε αγωγή κατά του δήμου Αγρινίου επειδή όπως η ίδια υποστηρίζει στην αγωγή της το Σεπτέμβριο του 2008 καθώς περπατούσε επί της οδού Παπαστράτου, στη δεξιά πλευρά, με κατεύθυνση από την Πλατεία Δημοκρατίας προς την Πλατεία Στράτου, έξω από το βιβλιοπωλείο, παραπάτησε σε μια λακούβα που υπήρχε στο πεζοδρόμιο και είχε δημιουργηθεί από προηγούμενα έργα στο σημείο, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Η γυναίκα ειδοποίησε ασθενοφόρο και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο γιατρός που την εξέτασε διέγνωσε σοβαρό κάταγμα (υποκεφαλικό, (ΔΕ) μηριαίου, κοχλίωση) και συνέστησε άμεση εισαγωγή. Στο νοσοκομείο η 38χρονη νοσηλεύτηκε έξι μέρες, όπου για την αντιμετώπιση της κατάστασης ο θεράπων γιατρός προέβη σε οστεοσύνθεση με τοποθέτηση υλικών στο πόδι της. Βγήκε από το νοσοκομείο με διάγνωση του ορθοπεδικού ιατρού, κάταγμα υποκεφαλικό μηριαίου.
Η γυναίκα έμεινε ακίνητη κλινήρης για περίπου 6 μήνες και ένα χρόνο μετά επισκέφθηκε ξανά τον ορθοπεδικό ιατρό του νοσοκομείου Αγρινίου, προκειμένου να την εξετάσει και να δει την πορεία της κατάστασής της.
Ο γιατρός διέγνωσε ότι υπάρχει ακόμη χωλότητα λόγω του κατάγματος του ισχίου και ότι τα υλικά που έφερε λόγω της γενόμενης οστεοσύνθεσης για την αποκατάσταση του προβλήματος θα αφαιρεθούν στο μέλλον.
Πριν από περίπου ένα χρόνο η 38χρονη επισκέφθηκε ιδιώτη ορθοπεδικό ο οποίος διέγνωσε ότι παρουσιάζει χωλότητα και δυσκαμψία του ισχίου λόγω του τραυματισμού και ατροφία κάτω άκρου και πως ακόμα φέρει τα υλικά που τοποθετήθηκαν με την οστεοσύνθεση.
Επιπλέον διέγνωσε ότι λόγω της φύσεως του τραυματισμού θα υφίσταται συνεχώς ο κίνδυνος της άσυπτης νέκρωσης της μηριαίας κεφαλής και της μετατραυματικής αρθρίτιδας του δεξιού ισχίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Agrinionet η 38χρονη στην αγωγή της κατηγορεί το δήμο Αγρινίου πως το ατύχημα της οφείλεται αποκλειστικά στη ύπαρξη της λακκούβας η οποία αφέθηκε ακάλυπτη και ανεπισκεύαστη.
Τονίζει επίσης πως υπαίτιος με τις πράξεις και κυρίως με τις παραλείψεις τους, για τη διατήρηση ενός τόσο επικίνδυνου για την ασφάλεια των πεζών επί του πεζοδρομίου ελαττώματος, την έλλειψη συντήρησης, τη μη επισκευή και τη μη επισήμανση του κινδύνου για τους διερχόμενους πεζούς, είναι τα υπεύθυνα κατά περίπτωση και σύμφωνα με το νόμο όργανα του εναγομένου Δήμου Αγρινίου, στα οποία ανήκει η αρμοδιότητα της συντήρησης των πεζοδρομίων του εντός πόλεως οδικού δικτύου, στο οποίο ανήκει και το σημείο όπου συνέβη το ατύχημα.
Πηγή: http://www.agrinionet.gr/

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ηθική Βλάβη και Ψυχική Οδύνη.

30-10-2015

Ηθική Βλάβη (Non-material damage, Moral damage, Non material harm) και Ψυχική Οδύνη (Pain and suffering, Pretium doloris, Mental anguish ) είναι έννοιες που συχνά συγχέονται.Αν και εχουν κοινα θεματα εχουν...

38χρόνη ζητά 96.000 € αποζημίωση από το Δήμο Αγρινίου

14-07-2014

Στις κακοτεχνίες αλλά και στην ολισθηρότητα των πεζοδρομίων στην οδό Παπαστράτου στο Αγρίνιο, στην κεντρικότερη οδό της πόλης, οφείλονται σύμφωνα με πληροφορίες του Agrinionet, οι σοβαροί τραυματισμοί πολιτών που έχουν...

Λαμία: Τραυματισμός γυναίκας από πτώση σε σκαλιά πλατείας

07-07-2014

Σοβαρό τραυματισμό υπέστη μια νεαρή κοπέλα το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Πάρκου, στη Λαμία, όταν γλίστρησε και έπεσε στα σκαλιά της πλατείας.Στην περιοχή έσπευσε ασθενοφόρο και η κοπέλα μεταφέρθηκε...

6.000 € αποζημίωση από πτώση σε φρεάτιο

22-06-2014

Σε αποζημίωση 6.000 ευρώ καταδίκασε στον Δήμο Βόλου το Διοικητικό Πρωτοδικείο για βαρύτατες κακώσεις, που υπέστη 86χρονη από την πτώση της μέσα σε φρεάτιο, εξαιτίας κακοτεχνιών σε κεντρικό πεζόδρομο. Το ατύχημα...

 


slog3
slogan2

Αναζήτηση