MenuShortSpaceMenuShortCompanyNameMenuShortArxeiopayNofeeContactEng

Slide-car-Greek
Slider-Bicycle-Greek
3
Slider-Hand-

Ατυχήματα με μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα

 

 

motorcycle city

Ατυχήματα Μοτοσυκλετών

Οι μοτοσυκλέτες αποτελούν έναν ευχάριστο, οικονομικό και πρακτικό τρόπο μεταφοράς. Δυστυχώς όμως, τα ατυχήματα μοτοσυκλετών οδηγούν σε χιλιάδες παράλογους τραυματισμούς και θανάτους κάθε χρόνο. Ακόμα και οι πιο έμπειροι αναβάτες βρίσκονται εκτεθειμένοι πολλές φορές στην αμελή συμπεριφορά των άλλων οδηγών. Επίσης τα θύματα των ατυχημάτων μηχανών συχνά βιώνουν τις πιο σοβαρές μορφές τραυματισμών σε σύγκριση με άλλα τροχαία ατυχημάτα.

Δυστυχώς, οι οδηγοί και συνεπιβάτες μηχανής έχουν πέντε φορές πιο μεγάλη πιθανότητα να τραυματιστούν, και 26 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν σε ένα ατύχημα σε σύγκριση με τους οδηγούς ή τους επιβάτες άλλων οχημάτων. Οι μοτοσυκλέτες είναι μικρότερες από τα άλλα μηχανοκίνητα οχήματα. Εξαιτίας αυτού, οι μοτοσυκλετιστές έχουν μικρότερη ορατή παρουσία και ειναι πιο πιθανό να μην γίνουν αντιληπτοί από τους άλλους οδηγούς.

Στα δύο τρίτα των ατυχημάτων μοτοσυκλετών που αφορούν άλλα οχήματα με κινητήρα, ο οδηγός του οχήματος παραβίασε κάποιο απο τα οδικά δικαιώματα του μοτοσυκλετιστή. Αν εσείς ή ένα αγαπημένο πρόσωπο έχει τραυματιστεί σε ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα και οφείλεται σε αμέλεια η υπαιτιότητα κάποιου άλλου, μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Οι πιο συχνές αιτίες ατυχημάτων μεταξύ μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων περιλαμβάνουν:

• Αλκοόλ και Ναρκωτικά: κάθε χρόνο εκατοντάδες ατυχήματα προκαλούνται λογω οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ η ναρκωτικών.

• Ξαφνικές στάσεις: Όταν οι οδηγοί ακολουθούν πολύ κοντά και στο πίσω άκρο μοτοσυκλέτες, οι μοτοσυκλετιστές μπορεί να τραυματιστούν σοβαρά.

• Άνοιγμα πόρτας: Οι οδηγοί είναι υπεύθυνοι να ελέγξουν τον δρόμο πριν ανοίξουν τις πόρτες του αυτοκινήτου.

• Διασταυρώσεις : Οι διασταυρώσεις είναι επικίνδυνα μέρη για τους μοτοσυκλετιστές: 70 τοις εκατό των ατυχημάτων με μηχανές συμβαίνουν εκεί. Αν ο άλλος οδηγός έτρεχε, δεν πρόσεξε ένα κόκκινο φανάρι ή δεν παραχώρησε προτεραιότητα τότε έχει την ευθύνη.

• Αλλαγές λωρίδας κυκλοφορίας: Οι οδηγοί πρέπει να ελέγχουν για μηχανές κατά την αλλαγή λωρίδας.

Κάθε τροχαίο ατύχημα με μοτοσυκλέτα είναι μοναδικό, έτσι , κάποιος που έχει πείρα στο θέμα μπορεί να κάνει την διάφορα.

Γιατί να συνεργαστείτε με την All Accidents:

Η φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε περισσότερα και να διεκδικούμε περισσότερα.

Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας έχουν τεράστια εμπειρία στο χώρο των Τροχαίων Ατυχημάτων με Μηχανή, έχοντας συμμετάσχει σε εκατοντάδες περιπτώσεις διεκδίκησης και αποκατάστασης στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Παρακολουθούμε συνεχώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων σε περιπτώσεις Τροχαίων Ατυχημάτων με Μηχανές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουμε μια από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων για το θέμα. Αυτή η μακρόχρονη εμπειρία, γνώση και επιτυχημένη συνεργασία έχει σαν αποτέλεσμα τον άριστο συνδυασμό ιατρικής γνώσης, τεχνικής τεκμηρίωσης και νομικής προσέγγισης στο δικαστήριο. Περισσότερα για την φιλοσοφία και τους συνεργάτες μας στην σελίδα Η Εταιρεία.

Μέρος της συνεργασίας μαζί μας είναι η συνεχής συμβουλευτική / παρακολούθηση της ιατρικής εξέλιξης του παθόντα σε απευθείας επαφή με γιατρούς αποκατάστασης.

Σε περίπτωση που λόγω ατυχήματος δεν μπορείτε να μετακινηθείτε οι συνεργάτες της All Accidents μπορούν, μετά την αρχική τηλεφωνική μας επικοινωνία, να σας συναντήσουν στον χώρο που θα τους υποδείξετε, στο σπίτι η σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα σε οποιοδήποτε μερος της Αττικής. Αν βρίσκεστε εκτός Αττικής μπορεί η πρώτη μας επαφή να γίνει τηλεφωνικά.

Όποια και αν είναι η περίπτωση ατυχήματος με αποτέλεσμα τραυματισμό η ακόμη και θάνατο, καλέσετε σήμερα στο +30210 7212175 ή στο +306983077459 για μια επαγγελματική συμβουλή.

Λειτουργούμε με την αρχή του payNOfee® οπότε δεν έχετε οποιαδήποτε οικονομική δέσμευση για την αρχική μας γνωμοδότηση! Μπορεί δε να καταβληθεί με την τελική έκβαση της υπόθεσης!  Δείτε εδώ περισσότερα.

Ακούστε μας και σε καθε περίπτωση θα φύγετε πληρέστερα και σφαιρικότερα πληροφορημένοι.

Αναλύσεις και πληροφορίες ειδικά για ατυχήματα με μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα, διεκδικήσεις και αποζημιώσεις, εκτός από τα γενικά για όλα τα τροχαία ατυχήματα, που μπορείτε να βρείτε στο αρχείο μας:

Ατύχημα με τραυματισμό μοτοσυκλετιστή

Τροχαίο με μοτοσυκλέτα και συνυπαιτιότητα

Αποζημίωση οδηγού μοτοσυκλέτας για κακή κατάσταση οδοστρώματος

Ελλειψη κράνους. Συνυπαιτιότητα;

Ελαστικά: Θραύση Κλατάρισμα Εκτροπή Οχήματος

Αποζημιώσεις από Επικουρικό Κεφάλαιο

Φορολόγηση Αποζημίωσης από Τροχαίο ατύχημα

Αποζημίωση μετά απο συμβιβασμό σε τροχαίο

 

 

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ηθική Βλάβη και Ψυχική Οδύνη.

30-10-2015

Ηθική Βλάβη (Non-material damage, Moral damage, Non material harm) και Ψυχική Οδύνη (Pain and suffering, Pretium doloris, Mental anguish ) είναι έννοιες που συχνά συγχέονται.Αν και εχουν κοινα θεματα εχουν...

Έλλειψη κράνους. Συνυπαιτιότητα;

09-05-2015

Σε διάφορες αποφάσεις δικαστηρίων εχει απορριφθεί η αίτηση για απόδοση συνυπαιτιότητας ( και άρα μείωσης της απαίτησης για αποζημίωση) στον συνοδηγό μοτοσυκλέτας που επιβιβάστηκε σε μηχανή και δεν φορούσε κράνος...

Τροχαίο με Μοτοσυκλέτα και Συνυπαιτιότητα

19-04-2015

Κύριο θέμα στην διεκδίκηση αποζημίωσης απο τροχαίο είναι η απόδοση συν- υπαιτιότητας στο άλλο μέρος. Η "ιδανική" περίπτωση που είναι ξεκάθαρη η υπαιτιότητα είναι μαλλον σπάνια και οι δικηγόροι κατά...

Ελαστικά: Θραύση - Κλατάρισμα – Εκτροπή Οχήματος

09-04-2015

Η νομολογία των δικαστηρίων μας έχει δεχθεί ότι το κλατάρισμα ελαστικού συνεπεία του οποίου το αυτοκίνητο ξεφεύγει από την κανονική του πορεία δεν συνιστά περίπτωση ανώτερης βίας, αλλά μόνο αυτήν...

211.000 € αποζημίωση σε τραυματισμένο μοτοσυκλετιστή

23-08-2014

Ο οδηγός της μοτοσυκλετας τραυματίστηκε στα δύο του πόδια μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο το οποίο είχε πλήρη υπαιτιότητα. Υποβλήθηκε σε πολλαπλές εγχειρήσεις, είχε μερική αναπηρία κάτω απο 10%, χρειάστηκε...

Αποζημίωση σε μοτοσικλετιστή για τραυματισμό λόγω καθίζησης οδοστρώματος

01-07-2014

Αποζημίωση σε μοτοσυκλετιστή για τραυματισμό λόγω καθίζησης οδοστρώματος

Aποζημίωση 753.470 € για 19χρονο

16-06-2014

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε αποζημίωση 753.470 ευρώ, σε πατέρα 19χρονου, που έχασε τη ζωή του όταν μοτοσυκλέτα στην οποία ήταν συνεπιβάτης προσέκρουσε σε μπάζα που είχε εγκαταλείψει εργολάβος πάνω...

 


slog3
slogan2

Αναζήτηση