info@allaccidents.gr
2107212175
6983077459

Η ιππουρίδα (cauda equina στα λατινικά) περιγράφει τη συλλογή των νεύρων στο κάτω μέρος του νωτιαίου μυελού.  Αυτά τα νεύρα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε τραυματισμό επειδή επεκτείνονται πέρα από το τέλος της σπονδυλικής στήλης και επομένως δεν έχουν οποιαδήποτε προστασία από αυτήν.  Ένα από τα σοβαρότερα τραύματα της σπονδυλικής στήλης, είναι η ιππουριδική συνδρομή.

Η συμμετοχή σε ενα τροχαίο ατύχημα είναι συνήθως επώδυνη, αλλά αν το πρόσωπο που ευθύνεται για το ατύχημα αποδεικνύεται να μην ασφαλισμένο να οδηγεί το όχημα, ή αν το όχημα που οδηγεί ειναι κλεμμένο ή ακόμη χειρότερα, εάν το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για το ατύχημα αφήνει τον τόπο του ατυχήματος, το όλο περιστατικό μπορεί να γίνει ακόμη πιο δυσάρεστο.

Ανασφάλιστα, κλεμμένα ή οχήματα που εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς σε άλλους οδηγούς, επιβάτες, ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές ή πεζούς.

Ηθική ευθύνη: 600.000 €
Πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα της Λέσβου (αλλά και της Ελλάδος) είναι το ποσό των 600.000 ευρώ που το Τριμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης επιδίκασε ως αποζημίωση στην οικογένεια της 26χρονης Στέλλας Αξαρλή η οποία άφησε την τελευταία της πνοή τον Νοέμβριο του 2007 μετά από μια σειρά ιατρικών λαθών.

Το ποσό των 580.000 ευρώ θα καταβάλλει το Δημόσιο ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη στην σύζυγο και το γιο του 36χρονου Παναγιώτη Παπαναστασίου, κυβερνήτη τού μοιραίου ελικοπτέρου, το οποίο την 11η Σεπτεμβρίου 2004 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής και σκοτώθηκαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Πέτρος, έντεκα συνοδοί του και το 6μελές πλήρωμα τού CH-470 (LR) Chinook ΕΣ 916.

Το ποσό των 580.000 ευρώ θα καταβάλλει το Δημόσιο ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη στην σύζυγο και το γιο του 36χρονου Παναγιώτη Παπαναστασίου, κυβερνήτη τού μοιραίου ελικοπτέρου, το οποίο την 11η Σεπτεμβρίου 2004 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής και σκοτώθηκαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Πέτρος, έντεκα συνοδοί του και το 6μελές πλήρωμα τού CH-470 (LR) Chinook ΕΣ 916.

Αποζημίωση-«μαμούθ», που με τους νόμιμους τόκους μπορεί να ξεπεράσει τα 700.000 ευρώ, οφείλει να καταβάλει δήμος στην οικογένεια ενός τετράχρονου παιδιού που πριν από 13 χρόνια έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του ενώ έπαιζε στη δημοτική παιδική χαρά.

Αποζημίωση-«μαμούθ», που με τους νόμιμους τόκους μπορεί να ξεπεράσει τα 700.000 ευρώ, οφείλει να καταβάλει δήμος στην οικογένεια ενός τετράχρονου παιδιού που πριν από 13 χρόνια έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του ενώ έπαιζε στη δημοτική παιδική χαρά.

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την  οποία υποχρεώνει χειρούργο γιατρό να καταβάλλει αποζημίωση 146.735 ευρώ σε   συγγενείς ασθενή του, η οποία πέθανε από ιατρικό λάθος κατά το  μετεγχειρητικό  στάδιο.

Τη δικαίωση στον Αρειο Πάγο βρήκε μία 37χρονη γυναίκα, που έχασε την όραση από το ένα μάτι της εξαιτίας τραγικού λάθος του οδοντιάτρου της. Η κοινωνική λειτουργός θα αποζημιωθεί με 30.000 ευρώ για το ιατρικό λάθος, καθώς επικυρώθηκε η εφετειακή απόφαση από τον Αρειο Πάγο.

Η ζωή της γυναίκας άλλαξε τον Αύγουστο του 2002, όταν επισκέφθηκε τον οδοντίατρο για απονεύρωση. Επειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο γιατρός έπρεπε να αποστειρώσει το δόντι χρησιμοποιώντας υδροξείδιο του ασβεστίου, που είναι καυστικό.

«Βαριά καμπάνα» του Αρείου Πάγου σε αρτοποιό. Ο Αρειος Πάγος άνοιξε με απόφασή του το δρόμο για να εισπράξει αποζημίωση 50.000 ευρώ ένας 18χρονος μαθητευόμενος αρτοποιός,ο οποίος έχασε τα δύο δάχτυλά του σε ζυγοκοπτική μηχανή.

Βιομηχανίες και επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση να παίρνουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ώστε να διασφαλίζουν υγιεινές συνθήκες εργασίας. Σε αντίθετη περίπτωση, έχουν ευθύνη για τις βλάβες που μπορεί να προκληθούν στην υγεία του προσωπικού και υποχρεούνται να καταβάλουν αποζημίωση.

Βιομηχανίες και επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση να παίρνουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ώστε να διασφαλίζουν υγιεινές συνθήκες εργασίας. Σε αντίθετη περίπτωση, έχουν ευθύνη για τις βλάβες που μπορεί να προκληθούν στην υγεία του προσωπικού και υποχρεούνται να καταβάλουν αποζημίωση.

Πολλά θύματα ατυχημάτων αναρωτιούνται ποιό ειναι το όριο ευθύνης της ασφαλιστικής του οχήματος που προκάλεσε τον τραυματισμό τους. Καταρχήν η ευθύνη της ασφαλιστικής εξετάζεται χωριστά για κάθε κατηγορία ασφαλιζομένων κινδύνων (άλλη για θάνατο, άλλη για υλικές ζημιές, άλλη για σωματικές βλάβες). Δεν επιτρέπεται να συνυπολογισθούν κατηγορίες για να εξεταστεί αν το ανώτατο ποσό εχει ξεπεραστεί.Επίσης το χρηματικό ποσό της ευθύνης της ασφαλιστικής δεν περιλαμβάνει τα δικαστικά έξοδα και τους τόκους που υπολογίζονται ξεχωριστά και είναι επιπλέον του ποσού που έχει οριστεί στο ασφαλιστικό συμβόλαιο.Η παρακάτω απόφαση διευκρινίζει τέτοια θέματα.

Αποζημίωση 400.00 ευρώ για ιατρικό λάθος με θάνατο 27χρονης
Αποζημίωση 400.000 ευρώ επιδίκασε μετά από 10χρονη δικαστική μάχη το Συμβούλιο της Επικρατείας στους γονείς 27χρονης κοπέλας γη οποία μπήκε στο νοσοκομείο Κοργιαλένειο – Μπενάκειο για μια απλή επέμβαση αφαίρεσης αμυγδαλών, αλλά από λάθος του αναισθησιολόγου υπέστη καρδιακή ανακοπή και στην συνέχεια εγκεφαλική νέκρωση, με συνέπεια να μείνει φυτό για 36 μέρες και τελικά να χάσει την μάχη με την ζωή.

Έντονα αυξητικές τάσεις καταγράφονται, κυρίως τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, στις αποζημιώσεις που επιδικάζουν τα δικαστήρια σε ασθενείς που υπέστησαν βλάβη στην υγεία τους ή στους συγγενείς ασθενών που έχασαν τη ζωή τους από λάθη ή παραλείψεις γιατρών.

Στα 30 δισ. δολάρια ετησίως ανέρχεται το κόστος των ιατρικών λαθών στην Αμερική, στη Βρετανία το αντίστοιχο ποσό φτάνει στα 400 εκατ. λίρες, ενώ στα καθ' ημάς η έως τώρα «καταμέτρηση» δείχνει -αναλογικά- εξίσου σοβαρή εικόνα.
Μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προκειμένου να αποτυπωθεί το πρόβλημα και στη χώρα μας, έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα το Πανεπιστήμιο Πειραιώς που διεξάγει έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών. Η ερευνητική ομάδα, ωστόσο, έκανε ήδη μια διεξοδική ανάλυση του περιεχομένου 259 αποφάσεων, πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων, σε υποθέσεις εκδίκασης ιατρικής ευθύνης κατά τα τελευταία 10 έτη.

Το ιατρικό λειτούργημα επιβάλει την ενδελεχή εξέταση του ασθενή και την λήψη όλων των μέτρων ώστε να διελευκανθούν υποψίες για οποιαδήποτε σοβαρή ασθένεια. Ο καρκίνος είναι η ασθένεια με τα περισσότερα θύματα στην Ελλάδα. Η εξέλιξη της έρευνας εχει επιτύχει την θεραπεία πολλών μορφών καρκίνου, αν διαγνωσθούν έγκαιρα.

Ανεπανόρθωτη βλάβη στα χέρια επαγγελματιών που εμπιστευόσαστε.

Φανταστείτε την ανεπανόρθωτη βλάβη που δημιουργείται όταν ένας ασθενής μεταβαίνει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με συμπτώματα όπως πόνο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή διότι υποφέρει από καρδιακή προσβολή, αλλά το ιατρικό προσωπικό δεν κάνει έγκαιρα την σωστή διαγνωση. Κάθε δευτερόλεπτο που η καρδιά του ασθενούς δεν παίρνει οξυγόνο, η βλάβη γίνεται πιο μόνιμη.

Δεν είναι μόνο τα εμφράγματα στα οποία μπορεί να μην γίνει σωστή και έγκαιρη διάγνωση. Συμβαίνει και σε άλλες ασθένειες, όπως διάφορες περιπτώσεις καρκίνου, εγκεφαλικά επεισόδια, κατάθλιψη, μηνιγγίτιδα, όγκοι του εγκεφάλου, λοιμώξεις και εκατοντάδες άλλα ιατρικά προβλήματα. Μπορεί να περάσουν και μήνες και ο ασθενής να συνεχίζει να αισθάνεται χειρότερα. Τέλος, μπορεί ενας άλλος γιατρός να κάνει τη σωστή διάγνωση.

Οι περισσότεροι που σκέφτονται τη λέξη "αμέλεια", την συνδέουν συνήθως με ένα γιατρό, νοσηλευτή, φαρμακοποιό ή με κάποιον άλλο φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης που ήταν υπεύθυνος για ένα σφάλμα, για αμέλεια, τραυματισμό ή θάνατο. Ωστόσο, πολλές φορές το ίδιο το νοσηλευτικό ίδρυμα μπορεί επίσης να είναι υπόλογο για οποιαδήποτε αμέλεια ή για αμελείς πράξεις που πραγματοποιούνται από τους υπαλλήλους του.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού, της γέννησης και της περιόδου αμέσως μετά την γέννα, η μητέρα και το μωρό πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς για επικίνδυνες συνθήκες, όπως η υποξία ( ανεπαρκής πρόσληψη οξυγόνου και ανεπαρκής οξυγόνωση των ιστών) και εμβρυϊκή δυσπραγία. Αν συμβεί κατι τέτοιο, και δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, μπορεί να προκληθούν τραγικά αποτελέσματα, όπως η εγκεφαλική παράλυση, νευρική βλάβη, εγκεφαλική βλάβη ή ακόμα και θάνατος.

Η υποβολή σε μια χειρουργική διαδικασία έχει στόχο να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, και θα είναι τραγικό μια χειρουργική επέμβαση να σας αφήσει σε χειρότερη αντί για καλύτερη κατάσταση. Δυστυχώς, συμβαίνουν λάθη κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή σας, καθώς και τη ζωή της οικογένειάς και των αγαπημένων σας.

Η πλαστική χειρουργική, η επανορθωτική χειρουργική, ή η αισθητική χειρουργική στοχεύουν να σας κάνουν να φαίνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα. Ωστόσο, αυτό δεν καταλήγει να συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν φορές όπου οι χειρουργοί, αναισθησιολόγοι, ή νοσηλευτές έχουν κάνει λάθη και εσείς ή ένα αγαπημένο πρόσωπο έχει μείνει με ουλές, παραμόρφωση, θρόμβους αίματος, λοιμώξεις, ή έχει επιέλθει ακόμη και ο θάνατος.

Καταδίκη του Κοργιαλένειου-Μπενάκειου (Ερυθρός Σταυρός) για θάνατο ασθενούς
Αποζημίωση 165.000 ευρώ σε συγγενείς τραυματία που υπέκυψε - Οι γιατροί δεν διέγνωσαν εγκεφαλικό τραυματισμό- Πηγαινόφερναν τον τραυματία από νοσοκομείο σε νοσοκομείο χωρίς την συνοδεία γιατρού και των αναγκαίων προφυλάξεων

Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, με απόφασή του το 2013 επιδίκασε το ποσό των 800.000 ευρώ ως αποζημίωση σε 25χρονη γυναίκα, η οποία μολύνθηκε από τον ιό του AIDS μετά από μετάγγιση αίματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο το 2005 όταν ήταν 18 ετών.

Για την περίπτωση ιατρικής αμέλειας γαστρεκτομής επιδικάστηκε τον Ιούνιο 2015 αποζημιωση σε γονείς παχυσαρκου φοιτητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο οποιος με έμεινε "φυτό" μετά απο ανεπιτυχή επέμβαση γαστρεκτομης και έξι αλλεπάλληλες επεμβάσεις.
Ο 23 χρονος φοιτητής εισήχθη τον Νοέμβριο 2008 σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για να υποβληθεί σε γαστρεκτομή προκειμένου να χάσει βάρος και λόγω ιατρικών λαθών και παραλήψεων υπέστη, μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη με πλήρη ανικανότητα αυτοεξυπηρέτησης.
Η Δικαιοσύνη καταλόγισε σειρά ιατρικών λαθών και αστοχιών στον θεράποντα γιατρό και σε γιατρούς του θεραπευτηρίου.

Προστιμο 600.000 € στον Ευαγγελισμό για θάνατο ασθενούς λογω λοιμωξης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η περιπτωση είναι σημαντικη διοτι υπολογιζονται σε 1000 οι ασθενεις που πεθαινουν στην Ελλάδα κάθε χρονο από την αιτια αυτή. Ο αριθμος αυτος κατατασει την Ελλαδα σε υψηλη θεση. Στην Ευρωπαικη Ενωση υπολογιζεται ότι 37.000 ατομα πεθαινουν κάθε χρονο λογω αμεσης συσχετισης με το τετοιες λοιμωξεις.

Ηθική Βλάβη (Non-material damage, Moral damage, Non material harm) και Ψυχική Οδύνη (Pain and suffering, Pretium doloris, Mental anguish ) είναι έννοιες που συχνά συγχέονται.
Αν και εχουν κοινα θεματα εχουν και ξεκάθαρες διαφορές. Η Ηθική Βλάβη (που είναι έννοια ευρύτερη) περιλαμβανει την Ψυχική Οδύνη (ως μερικότερη έννοια).
Σε ένα ατύχημα, εκτος από την υλικη ζημιά που είναι σχετικα ευκολο να οριστει, υπάρχουν και ζημιές, όπως η Ηθική Βλάβη και η Ψυχική Οδύνη που ένα δικαστηριο θα πρεπει να αποτιμήσει, κατι που δεν είναι ευκολο διότι βλάπτονται έννομα αγαθά, όπως η προσωπικότητα, η σωματική υγεία και ακεραιότητα, η υπόληψη, η τιμή κλπ ενός ανθρώπου.

Η διαχείριση του θανατηφόρου τροχαίου είναι η πιο απαιτητική γιατί είναι και η πιο τραγική. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου θύματα είναι στενοί φίλοι ή συγγενείς οι οποίοι συμμετέχουν ως επιβάτες, που κάνουν τις περιπτώσεις ακόμα πιο τραγικές. Εκτός από το αίσθημα της αδικίας και του πόνου για τον χαμό του προσφιλούς προσώπου και τα πρακτικά οικονομικά θέματα που πρέπει επιτακτικά να αντιμετωπισθούν, το θανατηφόρο ατύχημα συνδέεται και με τις πιο πολύπλοκες διεργασίες διεκδίκησης, οι οποίες θα κριθούν από την ικανότητα των συνεργατών που θα επιλέξετε.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρετε την απόφαση να συνεργαστείτε με κάποιον ειδικό για να τα αντιμετωπίσετε.

Αφορά συγγενείς 20χρονου στρατιώτη τεθωρακισμένων από τη Θεσσαλονίκη που απεβίωσε στην Αλεξανδρούπολη λόγω ιατρικού λάθους. Τα στρατιωτικά, αλλά και τα διοικητικά δικαστήρια επιδίκασαν χρηματικό ποσό συνολικά € 830.000 ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη στους γονείς και τους άλλους συγγενείς.

Υπάρχουν περιπτώσεις που η λάθος διάγνωση συμπτωμάτων οφείλεται σε άγνοια ή κακή εκτίμηση των παρενεργειών φαρμάκων. Ειδικά αν οι παρενέργειες αφορούν πιο
σπάνιες ασθένειες η σύνδρομα στα οποία δεν υπαρχει συχνή ενασχόληση απο ιατρούς. Δυστυχως, οι παρενέργειες στα φάρμακα ειναι αναπόφευκτες. Ακόμα και αν
αφορούν ενα ελάχιστο ποσοστό είναι σίγουρο οτι θα υπάρξουν ασθενείς που θα αντιδράσουν αρνητικά και είναι υποχρέωση του κάθε ιατρού να παρατηρεί τον
ασθενή σε σχέση με αυτό. Η τεκμηρίωση δε τέτοιων σπάνιων ασθενειών είναι μια απαιτητική διαδικασία εξειδικευμένων εμπειρογνομώνων και αποτελεί ακρογωνιαίο
στοιχείο της κάθε διεκδίκησης.

Τελεσίδικη, ιστορική απόφαση- δικαίωση για σειρά λαθών και παραλείψεων δημόσιου νοσοκομείου. Ακόμα μια περίπτωση διεκδίκησης για ιατρική αμέλεια που με εμπεριστατωμένη ιατρική τεκμηρίωση και μαχητική νομική υποστήριξη φέρνει ικανοποιητικά αποτελεσματα, έστω και αν χρειάστηκαν 10 χρόνια. Το ποσό αφορά Ηθική βλάβη, διαφυγόν εισόδημα, έξοδα νοσηλείας αλλά και τόκους που λόγω ακριβώς του μεγάλου χρονικού διαστήματος, αποτελούν ενα σημαντικότατο μέρος της συνολικής αποζημίωσης.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με την υπ' αριθμόν 16591/2015 απόφαση, επιδίκασε σε μία γυναίκα 71 ετών το ποσό των € 572.000 ως αποζημίωση και επέβαλε το ποσό των € 28.000 στους εναγόμενους σαν συνεισφορά μέρους των δικαστικών εξόδων ενώ παράλληλα όρισε σαν άμεσα εκτελεστό το ποσό των € 250.000.

Με την τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Φεβρουάριο 2017, ολοκληρώθηκε η δικαστική διαμάχη για ιατρική αμέλεια που περιλαμβάνει την καταδίκη τεσσάρων ιατρών (φυλάκιση από 10 έως 18 μήνες) και την αποζημίωση στους γονείς μιας 18χρονης, στα τρία αδέλφια, στον παππού και τη γιαγιά της.

Το Α' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων  και επιδίκασε αποζημίωση για ιατρικό λάθος στους δύο γονείς, τα αδέρφια, τον παππού και τη γιαγιά ενός βρέφους 4 μηνών το ποσό των 350.000 ευρώ.
Η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου αφορά ψυχική οδύνη για τους συγγενείς.
Τα δικαστήρια συμφώνησαν ότι υπήρξαν παραλείψεις στο νοσοκομείο της Κέρκυρας που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει το βρέφος τη ζωή του από πνευμονικό οίδημα και τεκμηρίωναν την περίπτωση ιατρικού λάθους.

Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών αποδίδει στην νεογέννητη κόρη της 42χρονης μητέρας που απεβίωσε από ιατρικό λάθος 205.050 € για ψυχική οδύνη, στέρηση διατροφής και παροχής υπηρεσιών, 87.500€ στην γιαγιά της η οποία ενέλαβε την κηδεμονία και ανατροφή του παιδιού, και 56.250 € στην αδελφή της θανούσης.

Το σχεδιάγραμμα της τροχαίας αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για την τεκμηρίωση της υπαιτιότητας σε μια διεκδίκηση αποζημίωσης τροχαίου.
Αν η αποτύπωση και καταγραφή δεν είναι ακριβής αυτό μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για την έκβαση της απαίτησης. Για παράδειγμα, η υπαιτιότητα είναι διαφορετική αν ένας πεζός παρασυρθεί ενώ βαδίζει πάνω σε διάβαση κι αλλιώς αν κινείται εκτός διάβασης.

Στα ιατρικά λάθη, το δικαστήριο είναι διαφορετικό στην περίπτωση που αντίδικος είναι Ιδιώτης, άτομο ή εταιρεία (απευθυνόμαστε στα Αστικά δικαστήρια) και στην περίπτωση που είναι το Δημόσιο, δηλαδή τα δημόσια θεραπευτικά ιδρύματα (απευθυνόμαστε στα Διοικητικά δικαστήρια).

Image
Image
Μην χάνετε χρόνο που μπορεί να είναι σημαντικός για τη διεκδίκησή σας!
Image
Image
Image
ALL ACCIDENTS
Κοκκινάκη 80, Κηφισιά Τ.Κ.145 61
τηλ: 210.7212175 κιν: 6983077459  info@allaccidents.gr

Search